SKATT

Microsoft har fått skattekrav på 314 milliarder kroner i kjølvannet av tvist

IT-giganten har fått et varsel fra den amerikanske skatteetaten IRS, som krever at  selskapet punger ut 28,9 milliarder dollar pluss renter og bøter.

Microsoft-sjef Satya Nadella har fått et skattekrav i fanget.
Microsoft-sjef Satya Nadella har fått et skattekrav i fanget. Foto: Mark Lennihan
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
12. okt. 2023 - 07:49
Det er  Microsoft selv som melder om skattekravet, som er referert i flere medier, blant annet Reuters.

IRS-kravet er på 314 milliarder kroner. Det omfatter årene fra 2004 til 2013 og er knyttet til konsernets internprising. I tillegg til skattekravet kommer renter og bøter.

Kravet har sin bakgrunn i en pågående tvist mellom selskapet og den amerikanske skattemyndigheten, som reviderer hvordan Microsoft fordelte overskuddet mellom forskjellige land og jurisdiksjoner.

Microsoft er uenig

Microsoft sier at de er uenig i IRS' funn og vil bestride dem, først i en intern IRS-prosedyre og deretter senere, om nødvendig, i domstolene.

Selskapet uttaler at det siden har endret sin praksis slik at «spørsmål reist av IRS er relevante for fortiden, men ikke for vår nåværende praksis», ifølge en Microsoft-blogg.

Microsoft sier at de tror at eventuelle skatter som selskapet skylder etter revisjonen, vil bli redusert med opptil 10 milliarder dollar basert på skattelover vedtatt av tidligere president Donald Trump.

Det ventes ikke en endelig avgjørelse i saken i løpet av det neste året. 

Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.