Huawei jobber for å finne kriterier som kan gi karakterer på videoopplevelsen via mobilen, slik at netteiere og strømmetjenester kan få innsikt i hvor de kan sette inn innsatsen for å forbedre opplevelsen. Fra venstre: Seniorkonsulent innen mobilnett, Claire Liu, markedsfører Chen Yu, direktør for mobil markedsføring, Frank Q. Fan og markedssjef Zhang Yongshun. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Måler videokvalitet i mobilnett

Ekstrem vekst i mobil videotrafikk ligger bak når Huawei utvikler en app som måler videokvalitet i nettene, til nytte for alt fra strømmetjenester til netteiere.

Huawei har overfor den Internasjonale teleunionen (ITU) tatt initiativet til å utvikle metoder som kan måle kvalitet på hele videoopplevelsen til sluttbrukerne og klassifisere dette på en skala. Det kan peke de forskjellige aktørene involvert i å levere videoinnhold i retning av hvor de må sette inn ressurser for å forbedre opplevelsen. Det gjelder enten vi snakker om internettbaserte strømmetjenester, mellomlagringssystemer (CDN) eller mobiloperatører. App sjekker kvaliteten Inside

Forsiden akkurat nå

Til toppen