MOBIL

Lofoten har fått forsterket telekom

Lofoten skal være bedre rustet for kriser etter forsterking av mobilkommunikasjonen på øygruppen.

Seks kommuner i Lofoten har fått forsterket, elektronisk kommunikasjon. Det betyr at strøm og mobilnett skal fungere på ett eller flere steder i mange døgn om det skulle oppstå en krisesituasjon. Bildet er fra Henningsvær i Vågan kommune i Lofoten, som fikk forsterket den elektroniske kommunikasjonen i 2014.
Seks kommuner i Lofoten har fått forsterket, elektronisk kommunikasjon. Det betyr at strøm og mobilnett skal fungere på ett eller flere steder i mange døgn om det skulle oppstå en krisesituasjon. Bildet er fra Henningsvær i Vågan kommune i Lofoten, som fikk forsterket den elektroniske kommunikasjonen i 2014. Bilde: Leif Hamnes
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
31. mai 2018 - 08:06

I dag, torsdag 31. mai, markeres det at alle de seks Lofoten-kommunene nå har fått steder der mobiltelefonen skal virke nærmest uansett vær og vind. Opprustingen er et resultat av Nasjonal kommunikasjonsmyndighets (Nkom) støtteordning «Forsterket elektronisk kommunikasjon», som identifiserer og forsterker særlig viktige kommunikasjonspunkt i Norge.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.