BREDBÅND

Lavere skattetrykk på datasentrene

Bransjen bør ha mye å glede seg over i regjeringens forslag til statsbudsjett, mener statssekretær Reynir Jóhannesson i Samferdselsdepartementet.

Statssekretær Reynir Jóhannesson har lyttet til bransjen, og mener at forslaget til statsbudsjett løser den siste store utfordringen for at Norge kan få en blomstrende datasenterindustri.
Statssekretær Reynir Jóhannesson har lyttet til bransjen, og mener at forslaget til statsbudsjett løser den siste store utfordringen for at Norge kan få en blomstrende datasenterindustri. Bilde: Varog Kervarec
12. okt. 2017 - 14:44

– Det å skattelegge et datalager er som å skattlegge et konteinerskip mens det ligger til kai. Vi ønsker å fjerne elementer på eiendomsskatt som slår svært urimelig ut. Datasentre er fulle av verdifullt utstyr, det er synd å skattlegge dem som starter slik virksomhet. De skal skattes som vanlig industri.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.