BREDBÅND

Kunstig intelligens skal gi bedre mobilnett

Telenor er på ingen måte alene om å forske på kunstig intelligens. Store operatører som AT&T og Level 3 bruker teknologien til å finne feil før de oppstår.

For å gjøre nettverkene klare til å ta i mot ekstreme mengder nye ting, benyttes kunstig intelligens og maskinlæring for å forutse feil og gjøre handlinger før kundene merker problemene.
For å gjøre nettverkene klare til å ta i mot ekstreme mengder nye ting, benyttes kunstig intelligens og maskinlæring for å forutse feil og gjøre handlinger før kundene merker problemene. Bilde: Colourbox
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
30. aug. 2016 - 08:46

Under Arendalsuka presenterte Telenor, NTNU og Sintef en felles satsing på forskning rundt kunstig intelligens. Telenor bruker sannsynligvis rundt hundre millioner kroner over en femårsperiode på prosjektet, når en tar med byggingen av et nettverk for tingenes Internett og interne kostnader.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.