Kunnskapsbedrifter trenger ledere som får medarbeiderne til å vokse

Et utviklende lederskap fører til både en individuell utvikling for medarbeiderne og et ønsket organisatorisk resultat, skriver Magnus Eriksson, leder for foretningsutvikling i Teleplan Consulting.

Magnus Eriksson, leder for foretningsutvikling i Teleplan Consulting, setter i denne  kommentaren fokus på ledelse i kunnskapsbedrifter og hvor kritisk det er å forstå forskjellen mellom styring og lederskap. Et utviklende lederskap fører til både en individuell utvikling for medarbeiderne og et ønsket organisatorisk resultat. Han tar oss med på en reise gjennom faglitteraturen og gir i tillegg konkrete og nyttige eksempler fra egne erfaringer som leder.

På tross av det nu er noen år siden James McGregor Burns og Bernhard M. Bass la frem sine teorier om Transformational Leadership, er teoriene fortsatt like aktuelle. Oppgaven for gode ledere er å kanalisere individenes energi mot felles mål og faktisk få den enkelte til å overgå seg selv og vokse. Før vi ser på hva Burns og Bass skrev, la oss gjøre en liten odyssé blandt noen ledelsesteorier og termer.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.