Kinesiske mobilgiganter sammen om å utfordre Google Play Store internasjonalt

Vil gjøre det enkelt for utviklere verden over å laste opp apper til alle mobilprodusentenes app-butikker samtidig. 

GDSA er et samarbeid mellom blant andre Xiaomi, Oppo og Vivo.
GDSA er et samarbeid mellom blant andre Xiaomi, Oppo og Vivo.

Vil gjøre det enkelt for utviklere verden over å laste opp apper til alle mobilprodusentenes app-butikker samtidig. 

Mens Google Play Store dominerer i det meste av verden, er Googles app-butikk forbudt i Kina – og Android-brukere laster derfor ned apper fra en rekke andre app-butikker som typisk er drevet av mobilprodusentene selv. Mange av disse app-butikkene har imidlertid slitt med manglende støtte fra utviklere internasjonalt.

Flere av de største mobilprodusentene i Kina (og for den saks skyld, verden) går nå sammen for å gjøre det enklere for utviklere å laste opp appene sine til alle de ulike app-butikkene samtidig. Det skriver Reuters.

De kinesiske produsentene Oppo, Vivo og Xiaomi har ifølge Reuters bekreftet at de er med på prosjektet – men også Huawei skal være med i den såkalte Global Developer Service Alliance (GDSA). Huawei ønsker imidlertid ikke å kommentere dette overfor Reuters, og en talsperson for Xiaomi hevder Huawei ikke er med i alliansen. Huawei er ikke listet opp blant støttespillerne på GDSAs nettside

Enklere for utviklere å nå asiatiske markeder

GDSA skal etter planen lanseres i mars, og ifølge organisasjonens nettsider skal de dekke ni ulike land og regioner, som India, Indonesia, Russland og Malaysia. 

 – Ved å danne denne alliansen vil hvert selskap prøve å utnytte de andres konkurransefortrinn i ulike regioner, med Xiaomis sterke brukerbase i India, Vivo og Oppo sørøst-Asia og Huawei i Europa, sier Nicole Peng fra analyseselskapet Canalys til Reuters.

Hun mener også samarbeidet vil gi økt forhandlingskraft overfor Google.

De fire mobilprodusentene står for 40,1 prosent av verdens mobiltelefonsalg i fjerde kvartal 2019, ifølge IDC. 

Les også

Forsiden akkurat nå

Til toppen