(Bilde: Kristoffer Møllevik)

Kan VM-appene løfte skisporten?

(Falun) Vi dro til ski-VM i Falun og testet appene som skal lokke et yngre publikum til gamle sportsgrener som hopp og langrenn.

Kan tingenes Internett og heftige apper gjøre ungdommen interessert i en idrett de hittil har betraktet med et gjesp og knapt viet et mys gjennom snowboardbrillene?

Det håper VM-arrangøren i Falun, Sverige, som solgte seg inn på nettopp en slik visjon da de skrudde på sjarmen og gjorde seg lekre for det internasjonale skiforbundet da VM-arrangøren i 2015 ble utpekt.

Prosjektleder Johan Fagerlind i Ericsson omtaler appene som piloter, og medgir at den oppkoblede snøen er en gimmick som er ment å illustrere mulighetene som ligger i Ericssons tilnærming til tingenes Internett.
Prosjektleder Johan Fagerlind i Ericsson omtaler appene som piloter, og medgir at den oppkoblede snøen er en gimmick som er ment å illustrere mulighetene som ligger i Ericssons tilnærming til tingenes Internett. Foto: Kristoffer Møllevik

Den svenske teknologigianten Ericsson endte med å ta på seg oppgaven på vegne av arrangøren. De søkte hjelp hos Triona og Tension, og ga seg i kast med å produsere to apper myntet på Falun-VM.

Forsiden akkurat nå

Til toppen