Debatt
Arne Søiland har arbeidet i Post- og teletilsynet, som IT- og telejournalist i Computerworld og som PR-rådgiver for flere større IT- og teleselskaper. Han er i dag ansatt som kommunikasjonsrådgiver i Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE).

Ja til DAB+

Kulturdepartementet må på banen for å finansiere utbygging av DAB+ i Norge.

De store radioaktørene P4, SBS og NRK har i sommer intensivert arbeidet for fullføre digitaliseringen av eteren. Etter at TV-senderne er digitalisert, er det nå radio som står for tur. Det er bra. Den snart 80 år gamle analoge FM-teknologien er overmoden for utskiftning.

Utfordringen er å bli enig om hvilken digitalteknologi som skal erstatte FM-nettet. Radiobransjen i Norge har samlet seg om DAB (Digital Audio Broadcasting). Men på samme måte som det var stor motstand mot RiksTV, er det mye støy rundt innføringen av DAB.

Digital kringkasting over eteren er ikke god butikk. Det har RiksTV smertelig fått erfare. Likevel er det riktig å etablere et digitalt bakkenett for radio fordi vi trenger et alternativ der internettradio, radio via TV-signaler og radio over mobilnettene ikke egner seg.

Forsiden akkurat nå

Til toppen