DOBBELTKLIKK

Hvordan beskytte et sårbart Internett

– Det som var bra nok for 5 år siden, det er ikke bra nok i dag, og jeg kan love deg at dagens nett ikke kommer til å være bra nok om 5 år, sier teleanalytiker Harald Wium Lie.

Teleanalytiker Harald Wium Lie i Analysys Mason er nok en gang på plass i studio, denne gangen for å prate om Internett og sårbarhet.
Teleanalytiker Harald Wium Lie i Analysys Mason er nok en gang på plass i studio, denne gangen for å prate om Internett og sårbarhet. (Foto: Sebastian Storvik)

– Det som var bra nok for 5 år siden, det er ikke bra nok i dag, og jeg kan love deg at dagens nett ikke kommer til å være bra nok om 5 år, sier teleanalytiker Harald Wium Lie.

Robusthet og redundans er ikke spesielt sexy, men når det gjelder tilgang på Internett så kan det være nødvendig. Teleanalytiker Harald Wium Lie i Analysys Mason prater om hvilke, sjøkabler, komersielle nett, 5G og løsninger man bør investere i for å unngå dramatiske situasjoner der Internett forsvinner.

God støtte og innsikt fra journalist i Inside Telecom, Håvard Fossen. Foto: Sebastian Storvik

– Internett blir litt viktigere for hver dag som går. Vi er i ferd med å putte kritisk viktige verdikjeder på toppen av bredbåndsnett, hvis disse bredbåndsnettene går ned vil det ha mer dramatiske konsekvenser i dag enn det hadde før. Det som var bra nok for 5 år siden, det er ikke bra nok i dag, og jeg kan love deg at dagens nett ikke kommer til å være bra nok om 5 år.

Podkasten Dobbeltklikk

Sebastian Storvik. Foto: Eirik Helland Urke

Sebastian Storvik i Digi.no og Inside Telecom har foreløpig mer kompetanse innen journalistikk enn IT. Dette forsøker han å jevne ut. Hver uke snakker han og representanter fra redaksjonen med kilder om aktuelle temaer fra IT-bransjen i Digis podkast Dobbeltklikk.

Hvis du abonnerer på Dobbeltklikk på Apple podcasts, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag morgen, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på jobben, på vei hjem, eller når som helst ellers, det er opp til deg. Vi høres.

Forsiden akkurat nå

Til toppen