MOBIL

Hvor lang tid tar det å bygge en basestasjon? Ice, Telia og Telenor er uenige

Ice sier 6 måneder, Telia 12 måneder og Telenor opererer med 18 måneder. De er likevel ganske enige om 5G-rabatten.

Når mobiloperatørene skal bygge fast trådløst bredbånd for 560 millioner kroner, blir det ikke fra master i bystrøk, men mer noe som likner på denne Telenor-masta ved Kjennsvatnet, ved foten til Nord-Norges høyeste fjelltopper i Okstindan.
Når mobiloperatørene skal bygge fast trådløst bredbånd for 560 millioner kroner, blir det ikke fra master i bystrøk, men mer noe som likner på denne Telenor-masta ved Kjennsvatnet, ved foten til Nord-Norges høyeste fjelltopper i Okstindan. Håvard Fossen
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
20. apr. 2021 - 07:57

Dette handler om diskusjonen om reglene for 5G-auksjonen, og mer spesielt om reglene for 5G-rabatten. Den sier at operatørene kan bruke totalt 560 millioner kroner av det de betaler i auksjonen til bygging av 5G-bredbånd til husstander og næringsbygg som ellers ikke ville blitt nådd av den kommersielle utbyggingen av bredbånd.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.