HACKING

Hizbollah hevder Israel hacker overvåkingskameraer

Hizbollah anklager Israel for å ha hacket overvåkingskameraer utenfor boliger og butikker sør i Libanon for å finne og angripe gruppens militante medlemmer.

Overvåkingskameraer, spesielt de beregnet for privatmarkedet, kan være enkle og effektive mål for cyberoperasjoner.
Overvåkingskameraer, spesielt de beregnet for privatmarkedet, kan være enkle og effektive mål for cyberoperasjoner. Foto: Pixabay
29. des. 2023 - 09:18

Den iranskstøttede væpnede gruppen ber folk koble ut slike private kameraer, så de ikke lenger er på nettet.

Angrepene over grensen mellom Libanon og Israel – først og fremst mellom Hizbollah og den israelske hæren (IDF) – har tiltatt etter at Gaza-krigen startet i oktober.

Hizbollah hevder Israel har hacket overvåkingskameraene for å få bedre oversikt etter at Hizbollahs egne angrep over grensen «har vært rettet mot de fleste kameraene» Israel hadde installert langs grensen.

– Fienden har nylig hacket seg inn på internett-tilkoblede, sivile kameraer utenfor boliger, butikker og institusjoner i landsbyer langs fronten, sier Hizbollah i en uttalelse torsdag.

Siden konflikten blusset opp i oktober er over 150 personer drept på libanesisk side av grensen. De fleste av dem tilhørte Hizbollah, men det er også over 20 sivile, inkludert tre journalister, blant de drepte, ifølge en opptelling AFP har gjort. På israelske side er minst fire sivile og ni soldater drept, ifølge tall fra IDF.

Anti-Hizbollah-meldinger lyste søndag mot passasjerene på flyplassen i Beirut. Skjermene er blitt hacket, ifølge landets nyhetsbyrå. (Arkivbilde.)
Les også

Flyplasskjermer i Beirut ble hacket av Hizbollah-kritikere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.