BREDBÅND

Henter ned satellittdata til Svalbard og sender dem jorda rundt til Nasa

Ksat henter satellittdata for Nasa og sender dem via fibernett i to ruter til skytjenester både øst og vest i USA via Globalconnects forbindelser.

Bakkestasjonen til Ksat på Svalbard. De rundt 100 antennene på Platåberget fanger opp data fra satellitter som passerer polområdet.
Bakkestasjonen til Ksat på Svalbard. De rundt 100 antennene på Platåberget fanger opp data fra satellitter som passerer polområdet. Ksat
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
12. nov. 2021 - 07:56

Kongsberg Satellite Services (Ksat) og Globalconnect har etablert et samarbeid som gjør at Ksat kan tilby kundene sine det de kaller superrask og trygg dataoverføring, ned fra verdensrommet, på tvers av kontinenter – og opp i skyen. Driftsdirektør Amund Nylund i Ksat forteller at kundene investerer milliarder i satellittene sine og ønsker rask tilgang til dataene de sender fra seg i løpet av de 7-12 minuttene de er innenfor rekkevidde for antenneparken på Svalbard per omløp.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.