FIBER

Helleland forkaster fiber, vil satse på 5G

OPPDATERT: Fiber til resten: 12 milliarder. 5G til resten: 1,2 milliarder. I et intervju i Adresseavisen sier ministeren at prisen for fiber til alle er ti ganger høyere enn prisen for 5G. Hun får motbør fra fiberfolket.

Digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland sier ifølge et intervju i Adresseavisen at hun vil satse på 5G framfor fiber til de husstander som ikke har bredbånd med høy hastighet. Her fra åpningen av Telias 5G-nett sammen med Telia-sjef Stein-Erik Vellan.
Digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland sier ifølge et intervju i Adresseavisen at hun vil satse på 5G framfor fiber til de husstander som ikke har bredbånd med høy hastighet. Her fra åpningen av Telias 5G-nett sammen med Telia-sjef Stein-Erik Vellan. Foto: Håvard Fossen

Digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland støtter i artikkelen i Adresseavisen seg på en rapport fra Analysys Mason som viser at det vil koste 25 milliarder kroner å bygge fiberbasert bredbånd til de 360.000 husstandene som i dag ikke har bredbånd med høy hastighet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.