Guide til høstens digital dividende-slag

I løpet av sommeren kommer Samferdselsdepartementets høringsnotat knyttet til digital dividende. Inside Telecom gir deg her en kortfattet guide til aktørene og temaet.

Utbyggingen av den digitale dividenden som vil bli auksjonert bort i løpet av høsten, er selve indrefileten i det norske spektrumet, skal vi dømme temperaturen i debatten og aktørenes utspill.

Den som vinner tilstrekkelig med frekvenser i båndet vil kunnelevere et ”folkebredbånd” til nær sagt hele Norges befolkning. Ettersom det ligger i spekteret fra 790-862 Mhz gir den mulighet for å dekke langt større arealer enn de tidligere utbygde 3G og planlagte LTE-frekvensene, uten å sette opp sendere på ”hver eneste knaus” i hele Norge.

Etter at Samferdselsdepartementet, med daværende minister Liv Signe Navarsete, bestemte at frekvensene skulle brukes til mobilt bredbånd – og ikke til mobil-tv, har forpostfektningene mellom de ulike aktørene pågått i våre spalter. (Den beslutningen er i tråd med anbefaling fra EU, og det som skjer i store deler av Europa og verden for øvrig.

Forsiden akkurat nå

Til toppen