MOBIL

GSMA vil ha EU-regler for nett-sikkerhet

Mobiloperatørenes organisasjon ber europeiske myndigheter om å ikke utestenge kinesiske selskaper fra mobilnettene – uten å nevne Kina med ett ord.

Mobiloperatørens organisasjon GSMA foreslår et test- og sertifiseringsregime for å sikre integriteten til europeiske mobilnett, uavhengig av hvem som er leverandør. Bak ligger selvsagt USAs press for å få sine allierte til å kutte ut Huawei-utstyr i nettverkene, her illustrert ved Huawei-kontoret i Dongguan.
Mobiloperatørens organisasjon GSMA foreslår et test- og sertifiseringsregime for å sikre integriteten til europeiske mobilnett, uavhengig av hvem som er leverandør. Bak ligger selvsagt USAs press for å få sine allierte til å kutte ut Huawei-utstyr i nettverkene, her illustrert ved Huawei-kontoret i Dongguan. Foto: Andy Wong/AP
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
18. feb. 2019 - 08:32

GSMA, som organiserer mobiloperatører, har selvsagt registrert at stadig flere lands myndigheter vurderer å stenge kinesiske leverandører ute fra å kunne levere utstyr til 5G-nettverkene

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.