OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Google slår sammen Duo og Meet

Duo endrer navn til Meet og skal få alle funksjoner som dagens Google Meet har.

Google faser ut Duo og legger all funksjonaliteten inn i møtetjenesten Google Meet.
Google faser ut Duo og legger all funksjonaliteten inn i møtetjenesten Google Meet. Foto: Google
3. juni 2022 - 19:00

Google slår sammen video-samtaletjenesten Duo og videomøte-tjenesten Meet til én tjeneste med funksjoner fra begge. Det skriver Google på sin blogg.

Google skriver at de oppgraderer Duo til å inkludere alle funksjoner fra Google Meet. Målet er å samkjøre slik at Google har én plattform for alle videosamtaler. Duo er videosamtale-appen som Google har laget for å konkurrere med apples Facetime. Appen fungerer på alle plattformer. 

De neste ukene vil appen sakte få funksjoner fra Googe Meet. Google skriver også at Duo-appen senere i år vil endre navn til Google Meet. 

Ingen funksjoner vil bli fjernet. Google Meet vil fortsatt beholde funksjonene som lar brukere gjennomføre video-samtaler ved å ringe til et tilknyttet telefonnummer eller en Google-konto. Samt kunne ringe via Nest hjemmeassistenter. 

En ny KI-basert videogenerator er blant nyhetene Google har kunngjort til Workspace.
Les også

Google: Ny videoapp til Workspace

Flere i samme samtale

For hver enkelt bruker vil ikke sammenslåingen bety store endringer ut over at merkenavnet Duo blir borte sammen med alle de eksisterende Duo-funksjonene. Blant forbedringene som kommer med sammenslåingen, er at man nå kan ha videosamtaler i appen for opp til 100 deltakere. Tidligere var grensen i Duo 32. Det blir også mulig å gjøre endringer på bakgrunnen i videosamtaler og ikke kun i møter. 

Google er kjent for å drepe tjenester. Duo blir enda en Google kutter ut til fordel for noe annet.

Samsungs KI-funksjoner kalles for Galaxy AI og bruker en stor språkmodell til å blant annet oppsummere innhold fra nettsider. I første omgang er det kun Samsungs tre nye flaggskip, som får funksjonene fra høyre: S24, S24+ og S24 Ultra
Les også

Samsungs første KI-mobiler er her: De skal forandre hvordan vi møtes, kommuniserer og skaper

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.