Gevinsten av bredbånd:

Konserndirektør for kommunikasjon i NTE, Inge Bartnes mener Nord-Trøndelag elektrisitetsverk har tatt sitt samfunnsansvar alvorlig og skaffet bredbånd til store deler av fylket. (Bilde: Håvard Fossen)

Fra bunn til bredbåndstoppen

Nord-Trøndelag har gått fra ett av de dårligste fylkene på bredbånd i Norge, til ett av de bedre. For NTE oppfattes bredbånd som del av deres samfunnsansvar.

I Nexias siste måling av statusen for bredbånd for Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, kommer Nord-Trøndelag godt ut på de høyere hastighetene. Kun Rogaland har bedre dekning i tilgang på 50/50 Mbit/s.

46 prosent i Nord-Trøndelag har slik dekning, mens 48 prosent av husstandene i Rogaland har det samme. Sånn har det ikke vært alltid.

– Jeg stiftet bekjentskap med fiberbasert bredbånd første gang i 1998, da Lars Sponheim og daværende kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen diskuterte behovet for fiber til folket og den digitale allemannsretten – inspirert fra Sverige, sier kommunikasjonsdirektør Inge Bartnes i Nord-Trøndelag Energiverk (NTE).

Forsiden akkurat nå

Til toppen