MOBIL

Gammeldags frekvensregulering

– Utviklingen har gitt oss mobiler som støtter en rekke frekvenser og teknologier. Reguleringen av spektrum må utnytte dette bedre og mer dynamisk.

Den svenske professoren Bjørn Ottersten ved universitetet i Luxembourg frykter at Europa vil bli tvunget til ny frekvensregulering av kineserne, om vi ikke går over til en mer effektiv og dynamisk måte å tildele spektrum på.
Den svenske professoren Bjørn Ottersten ved universitetet i Luxembourg frykter at Europa vil bli tvunget til ny frekvensregulering av kineserne, om vi ikke går over til en mer effektiv og dynamisk måte å tildele spektrum på. Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Professor Bjørn Ottersten ved universitetet i Luxembourg er misfornøyd med måten frekvensspekteret reguleres på. Han mener dagens bruk av det begrensede radiospektrumet er lite effektiv.  Svensken tar til orde for en mer dynamisk måte å bruke spektrum på i framtida, og advarer om at Europa kan bli tvunget til å endre måten det gjøres på om kineserne bestemmer seg for å endre sin spektrumshåndtering.

Les mer om: