MOBIL

- Frihet var et førerkort

En optimistisk minister tror kunstig intelligens vil skape flere jobber enn teknologien fjerner.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på vei inn til minikonferansen Abelia og Telenor var verter for på Fornebu torsdag 30. mars. Han tror kunstig intelligens vil bidra til å skape flere arbeidsplasser enn de som forsvinner, men understreker at samfunnet må bidra til omstillingen for dem som mister jobbene, enten det skjer i bedriftene eller utenfor.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på vei inn til minikonferansen Abelia og Telenor var verter for på Fornebu torsdag 30. mars. Han tror kunstig intelligens vil bidra til å skape flere arbeidsplasser enn de som forsvinner, men understreker at samfunnet må bidra til omstillingen for dem som mister jobbene, enten det skjer i bedriftene eller utenfor. Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Det var under Telenor og Abelias minikonferanse om kunstig intelligens at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen åpnet ballet, etter å ha sittet i kø på E18 i morgentimene. Der hadde et dusin biler kollidert i morgentimene. Og kollisjoner tror ministeren at det blir færre av når bilene begynner å kjøre sjøl.

Les mer om: