MOBIL

Dette kan de kjøpe i frekvensauksjonen

Når 700 MHz-båndet legges ut for salg i mai, er det starten på mer enn en fordobling av frekvensmengdene til mobil på få år. Se vår oversikt over frekvensene aktørene kan skaffe seg.

I løpet av dette og neste år kommer de første 5G-nettene på lufta for mobilbrukere. Frekvensene som skal tildeles de neste årene er blant annet egnet til neste generasjons mobilnett.
I løpet av dette og neste år kommer de første 5G-nettene på lufta for mobilbrukere. Frekvensene som skal tildeles de neste årene er blant annet egnet til neste generasjons mobilnett. Foto: Telenor Danmark
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
3. jan. 2019 - 08:16

I «Frekvenskompasset», som viser retningen for Nasjonal kommunikasjonsmyndighets forvaltning (Nkom) av den naturressursen frekvenser er, oppsummeres det at en mengde på om lag 650 megahertz (MHz) i spektrum under seks gigahertz (GHz) skal tildeles de neste årene.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.