BREDBÅND

Fiberfusjon i vest. Tussa og Stranda slår sammen energi og fiber

Når Tussa og Stranda slår sammen kraftselskapene, følger det med rundt 16.800 fiberkunder.

Kraftselskapene Tussa Kraft og Stranda Energi Holding slår sammen virksomhetene, deriblant fibernett og kraft. Innfelt konsernsjef Elling Dybdal i Tussa Kraft. Hovedbildet viser en vannkraftturbin, som i grunnen er et godt symbol på hvor pengene til fiberinvesteringer kommer fra.
Kraftselskapene Tussa Kraft og Stranda Energi Holding slår sammen virksomhetene, deriblant fibernett og kraft. Innfelt konsernsjef Elling Dybdal i Tussa Kraft. Hovedbildet viser en vannkraftturbin, som i grunnen er et godt symbol på hvor pengene til fiberinvesteringer kommer fra. Foto: Marius Beck Dahle, Tussa Kraft

Generalforsamlingen i Tussa Kraft vedtok 27. januar å gjennomføre en kaptialutvidelse for å fusjonere de to energikonsernene. De fire kraftverkene og øvrig virksomhet i Stranda Energi Holding er verdsatt til 6,6 prosent av aksjene i det sammenslåtte selskapet. Det blir også eierandelen Stranda kommune får i det nye selskapet. Tussa Kraft har i dag 25 kraftverk og ett biogassanlegg og det sammenslåtte selskapet rår derfor over 29 kraftverk.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.