FIBERBRUDD

Fiberbruddet er endelig reparert: – Vi kunne ikke leve med hurtigfiksen

Et fransk kabelskip har jobbet dag og natt de siste ukene for å reparere fiberkabelen som på mystisk vis ble satt ut av spill i fjor vinter.

Space Norway anslo i januar i fjor at reparasjonen av kabelen ville koste flere titalls millioner. Administrerende direktør Dan Hugo Stølan sier at han ikke ønsker å kommentere kostnadsbildet på reparasjonen som var klar i forrige uke. Bildet er fra leggingen av kabelen i 2003.
Space Norway anslo i januar i fjor at reparasjonen av kabelen ville koste flere titalls millioner. Administrerende direktør Dan Hugo Stølan sier at han ikke ønsker å kommentere kostnadsbildet på reparasjonen som var klar i forrige uke. Bildet er fra leggingen av kabelen i 2003. Foto: Space Norway
4. juli 2023 - 08:00

I januar 2022 ble det oppdaget et brudd i fiberkabelen mellom Svalbard og fastlands-Norge. Halvannet år etter bruddet, er kabelen nå endelig reparert. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.