JUSS OG SAMFUNN

EU starter gransking av Tiktok

EU-kommisjonen har startet en gransking for å finne ut om Tiktok har brutt regler som skal beskytte mindreårige på nettet.

Tiktok risikerer milliardbot fra EU.
Tiktok risikerer milliardbot fra EU. Foto: AP Photo/Michael Dwyer
19. feb. 2024 - 12:28 | Endret 19. feb. 2024 - 18:55

Det opplyser EU-kommissær Thierry Breton på meldingstjenesten X, tidligere Twitter.

Tiktok er eid av det delvis kinesisk eide selskapet Bytedance. Det er regelverket Digital Services Act (DSA) som bildedelingstjenesten mistenkes å ha brutt.

– Beskyttelse av mindreårige har høyeste prioritet for DSA. Som en plattform som når ut til millioner av barn og tenåringer, må Tiktok overholde DSA full ut, sier Breton i et dokument som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

Tidligere har EU-kommisjonen også startet gransking av X for mulige brudd på DSA. I ytterste konsekvens kan Tiktok få ordre om å betale 6 prosent av sin globale omsetning i bøter hvis selskapet blir funnet skyldig.

– Vi vil fortsette å jobbe med eksperter og bransjen generelt for å holde unge mennesker på TikTok trygge, og ser dette som en god anledning til å forklare vårt arbeid for EU-kommisjonen i detalj, skriver Tiktok i en uttalelse til Digi mandag kveld.

Saken er utvidet kl. 18.54 med uttalelsen fra Tiktok.

Tiktok hevder at selskapet stanser 95 prosent av falsk informasjon og konspirasjonsteorier før det blir publisert på plattformen.
Les også

Elleville konspirasjoner og monsterhistorier går sin seiersgang på Tiktok

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.