Ericsson kan unngå gruppesøksmål om bestikkelser

En domstol i USA har avvist et gruppesøksmål fra aksjeeiere i telekomselskapet Ericsson i forbindelse med betaling av bestikkelser til IS i Irak.

En gruppe aksjeeiere mener at Ericssons ledelse ikke overholdt informasjonsplikten, og har gått til gruppesøksmål i USA. Det er nå avvist av en domstol.
En gruppe aksjeeiere mener at Ericssons ledelse ikke overholdt informasjonsplikten, og har gått til gruppesøksmål i USA. Det er nå avvist av en domstol. Illustrasjonsfoto: Pontus Lundahl / TT / NTB
25. mai 2023 - 08:56

Det svenske selskapet erkjente i 2022 å ha betalt bestikkelser til IS i Irak da den ytterliggående islamistgruppa kontrollerte deler av landet. For dette fikk selskapet en bot på ti milliarder kroner fra USAs myndigheter i fjor. Saken ble etterforsket videre og ble avsluttet med ytterligere en bot på 2,2 milliarder kroner i mars i år.

Som en følge av korrupsjonssaken gikk en gruppe aksjeeierne til søksmål mot selskapet i USA, med begrunnelse at Ericssons ledelse ikke overholdt informasjonsplikten om saken. Det er dette søksmålet som nå er avvist av en domstol.

– Retten avviste fullt ut saksøkers påstander om at Ericsson villedet investorer og slo fast at Ericsson ikke brøt sin informasjonsplikt overfor investorer, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Kjennelsen kan imidlertid ankes og Ericsson skriver i en pressemelding at de vil fortsette å forsvare seg «kraftfullt» om det blir en anke.

Riksrevisjonen fant ingenting galt da de reviderte årsregnskapet til NSM for 2022. Nå skal se på regnskapet på nytt.
Les også

Riksrevisjonen skal se på revisjonen av NSM på nytt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra