5G

Ericsson har overført trådløs strøm med laser til 5G-basestasjoner

Ericsson og det amerikanske laserselskapet Powerlight har demonstrert det selskapene hevder er verdens første 5G-basestasjon med trådløs strømtilførsel.

Hittil har brenselceller, dieselaggregater eller batterier vært nødvendig for å levere strøm til basestasjoner i mobilnettet på steder det ikke er tilgang til elektrisitetsnettet. Ny teknologi kan levere strømmen trådløst. Med radiolinje kan da hele basestasjonen være trådløs.
Hittil har brenselceller, dieselaggregater eller batterier vært nødvendig for å levere strøm til basestasjoner i mobilnettet på steder det ikke er tilgang til elektrisitetsnettet. Ny teknologi kan levere strømmen trådløst. Med radiolinje kan da hele basestasjonen være trådløs. Foto: Ericsson
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
6. okt. 2021 - 06:58

En demonstrasjon av konseptet ble nylig gjennomført i Seattle ved hjelp av optisk stråling, en laserbasert teknologi som konverterer elektrisitet til lys med høy intensitet og kan sendes gjennom luften, før det fanges opp og omdannes til elektrisitet ved basestasjonen. 

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.