BREDBÅND

Det er TVen sin skyld at du har dårlig internett

Da bredbåndet først ble bygget, ble det bygget for TV. Det er bare én av grunnene til at opplastingshastigheten er så lav hos mange.

Fjernsyn ble som kjent laget for at massene skulle motta informasjon, ikke sende informasjonen fram og tilbake slik vi gjør i dag.
Fjernsyn ble som kjent laget for at massene skulle motta informasjon, ikke sende informasjonen fram og tilbake slik vi gjør i dag. Foto: Zach Vessels
8. feb. 2021 - 08:08

Når vi snakker om hastighet på bredbånd er det ofte nedlastingshastigheten som blir nevnt. Blant annet når distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland lover 100 Mbit/s til alle. Men mener hun da symmetrisk eller asymmetrisk bredbånd? Forskjellen her er at symmetrisk bredbånd betyr at du får samme hastighet på opplasting som nedlasting, mens asymmetrisk kan bety 100 Mbit/s nedlastingshastighet og bare 20 Mbit/s opplastingshastighet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.