KRYPTERING

Derfor virker ikke de russiske styrkenes krypterte telefoner i Ukraina

Svensk telesikkerhetsekspert tror grunnen rett og slett er at Ukrainas mobiloperatører sperret nettet for russiske simkort da Russland gikk til krig.

Sikkerhetsekspert Leif Nixon tror russernes mobile feltsamband i Ukraina er ment for bruk i fredstid, slik bildet av denne russiske soldaten i St. Petersburg i 2018 demonstrerer.
Sikkerhetsekspert Leif Nixon tror russernes mobile feltsamband i Ukraina er ment for bruk i fredstid, slik bildet av denne russiske soldaten i St. Petersburg i 2018 demonstrerer. Foto: Petr David Josek/AP/NTB
17. mars 2022 - 07:59

Russiske styrker ble nylig ble «tatt på fersken» i å snakke om tapet av en generalmajor, på en ukryptert mobiltelefonlinje – som ble avlyttet av Ukraina. Mange mente at grunnen til at russerne ikke kommuniserte kryptert via sitt påkostede kommunikasjonssystem Quartz, eller Era som det også kalles, var at de hadde ødelagt så mange 3G- og 4G-basestasjoner i området, at systemet ikke lenger fungerte.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.