KARRIEREPODKAST

Derfor bytter Ski-VM-sjef Berit Svendsen jobb ofte

Berit Svendsen drar fordeler av å skifte jobb. Nå tar hun med seg Vipps-teknologien til Ski-VM 2025.

Berit Svendsen (i midten) har gått fra sjefsjobb i Telenor til Vipps, og nå leder hun ski-VM 2025 i Trondheim. I podkasten Teknisk sett karriere snakker hun med journalistene Kjersti Flugstad Eriksen (t.v.) og Tuva Strøm Johannessen om hvorfor det er lurt å skifte jobb ofte.
Berit Svendsen (i midten) har gått fra sjefsjobb i Telenor til Vipps, og nå leder hun ski-VM 2025 i Trondheim. I podkasten Teknisk sett karriere snakker hun med journalistene Kjersti Flugstad Eriksen (t.v.) og Tuva Strøm Johannessen om hvorfor det er lurt å skifte jobb ofte. Foto: Bjørn Stockman
24. jan. 2022 - 13:00

Berit Svendsen er aktuell som leder for Ski-VM i Trondheim i 2025. Der er kombinasjonen bærekraft og teknologi øverst på agendaen, forteller hun i ukens episode av Teknisk sett karriere.

Hun svarer også på hvorfor hun gikk fra jobben som leder i Vipps internasjonalt og hvilke erfaringer har hun med seg fra tiden som konserndirektør i Telenor.

Svendsen har de siste årene skiftet jobb ofte, noe hun synes er viktig for egen del:

– Jeg har et motto om at du skal gripe mulighetene, sier hun.

Svakt cyberforsvar i Norge

Mot slutten av episoden snakker hun om sin bekymring for et svakt cyberforsvar i Norge, og kanskje er det dette området hun skal jobbe med etter VM?

For i 2019 ledet hun Svendsen-utvalget, der hun på oppdrag for Forsvarsdepartementet skulle vurdere hvordan Forsvaret kunne rekruttere bedre. I rapporten fra utvalget var behovet for å styrke cyberforsvaret en viktig konklusjon. Blant foreslo Svendsen at Forsvaret må rekruttere «gamere». I podkasten sier hun hvorfor dette fremdeles er aktuelt:

– Norge er et av verdens mest digitaliserte land. Og vi er en av de flinkeste på digitalisering. Jeg kan vel ikke si at vi er en av de flinkeste i verden på cyberforsvar? sier hun.

– Er du bekymret?

– Totalt sett ser vi et alarmerende bilde. Veldig mange offentlige etater har fått beskjed fra Riksrevisjonen at de ikke er beredt nok mot cyberangrep, svarer hun.

I podkasten svarer hun på hva hun gjør om Ski-VM 2025 blir hacket.

    • Hør episoden i nettspilleren øverst i artikkelen eller der du vanligvis lytter til podkaster. 

Teknisk sett karriere

– Hvem er du i arbeidslivet? 

Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen er journalister i Teknisk ukeblads karriereredaksjon og står bak podkasten Teknisk sett karriere. <i>Illustrasjon:  Sebastian Hagemo/ Kjersti Magnussen</i>
Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen er journalister i Teknisk ukeblads karriereredaksjon og står bak podkasten Teknisk sett karriere. Illustrasjon:  Sebastian Hagemo/ Kjersti Magnussen

Det prøver journalistene Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen i Teknisk Ukeblads karriereredaksjon å gi dere svar på.

I podkasten Teknisk sett karriere byr de på innsiktsfulle samtaler med spennende gjester om hvordan du kan utvikle deg som menneske i jobbhverdagen. Ny episode slippes hver onsdag.

Her finner du Teknisk sett karriere:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

Har du tips til gjester eller har du spørsmål til podkasten? Send oss en e-post!

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.