MOBIL

«Nødnetteffekten» må ivaretas

En viktig effekt av Nødnettprosjektet er at samhandlingen mellom de tre nødetatene har blitt styrket. Denne «nødnetteffekten» er kanskje den viktigste gevinsten av prosjektet, som må ivaretas også ved overgang til nytt nødnett, skriver Morten Stenstadvold og Tom E. Markussen.

Agenda Kaupang har gjennomført en etterevaluering av Nødnettprosjektet, på oppdrag for NTNU og forskningsprogrammet Concept. Den viser at det er mye å lære, skriver kronikkforfatterne Morten Stenstadvold og Tom E. Markussen.
Agenda Kaupang har gjennomført en etterevaluering av Nødnettprosjektet, på oppdrag for NTNU og forskningsprogrammet Concept. Den viser at det er mye å lære, skriver kronikkforfatterne Morten Stenstadvold og Tom E. Markussen. Agenda Kaupang

Nødnett er et eget mobilnett for etater og andre aktører innen nød- og beredskapsområdet. Nettet brukes i det daglige og ved store hendelser, f.eks. ved det store leirraset i Gjerdrum sist vinter. I dag har Nødnett opp mot 60.000 brukere – langt flere enn forventet da det ble planlagt, og får i hovedsak gode tilbakemeldinger fra brukerne.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.