MOBIL

Nkom inviterer til industriell innovasjon med 5G – Norge i tet i Europa

Nkom inviterer til samarbeid med industriaktører for utprøving av 5G i nye frekvensbånd. Norske aktører kan dermed være blant de første i Europa som får teste og utvikle innovative og bærekraftige 5G-løsninger i lokale nett.

Frekvensdirektør John-Eivind Velure ber norsk industri ta i bruk frekvenser til private mobilnett. Her har vi plassert han inn i et bilde fra Yara Porsgrunn. Det er ikke helt tilfeldig, for industriområder som dette er en aktuell bruker av private 5G-nett.
Frekvensdirektør John-Eivind Velure ber norsk industri ta i bruk frekvenser til private mobilnett. Her har vi plassert han inn i et bilde fra Yara Porsgrunn. Det er ikke helt tilfeldig, for industriområder som dette er en aktuell bruker av private 5G-nett. Foto: Yara Porsgrunn og Håvard Fossen
John-Eivind Velure, frekvensdirektør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
15. des. 2021 - 17:59

Utbyggingen av nasjonale 5G-nett skyter nå fart. Mobiloperatørene gjennomfører storstilte oppgraderinger av sine nettverk, og innen få år får alle 5G-dekning tilsvarende dagens 4G-dekning. Den nye «G-en» vil gi flere attraktive tjenester og raskere nett.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.