BREDBÅND

Nasjonal dugnad for å gjøre nettene robuste?

Pilotprosjekter for alternative kjernenett kan sannsynligvis fri til dugnadsånden for å gjøre nettene mer robuste.

Det graves ned mye fiber i norske bygder. Kanskje kan dugnadsånden brukes til å gjøre mange ulike aktørers fiber tilgjengelig dersom noe går galt med fiberforbindelsene, enten nå feilen er hackerangrep på logikken eller gravemaskiner på tvers av fiberoptikken.
Det graves ned mye fiber i norske bygder. Kanskje kan dugnadsånden brukes til å gjøre mange ulike aktørers fiber tilgjengelig dersom noe går galt med fiberforbindelsene, enten nå feilen er hackerangrep på logikken eller gravemaskiner på tvers av fiberoptikken. Foto: TDC
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
25. feb. 2019 - 07:03

I løpet av våren kommer forhåpentligvis ordningen rundt pilotprosjekter for robuste telenett på plass. Saken ligger nå til behandling hos saksbehandlerne i Samferdselsdepartementet etter at Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har balansert seg ferdig mellom hensyn til samfunnets behov og konkurranselovgivningen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.