BREDBÅND

Gevinsten av bredbånd

I Stockholm anslås den samfunnsøkonomiske gevinsten av kommunens fiberutbygging til 16 milliarder kroner. I Nærøy måles gevinsten i folketall og næringsutvikling.

Nærøy kommune mangler ikke naturskjønnhet. Her fotografert fra kommunesenteret Kolvereid.
Nærøy kommune mangler ikke naturskjønnhet. Her fotografert fra kommunesenteret Kolvereid. Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
25. sep. 2013 - 08:05

De siste årene har det vært satt et negativt fokus på særlig kraftselskapenes investeringer i ulike fiberprosjekter. De norske kraftselskapene er i hovedsak eid av kommunene, noe som gjør at svært mye av bredbåndsutbyggingen i landet indirekte er i offentlig regi. Om vi teller med Telenors bredbåndssatsing, er det i grunnen nesten bare investorfond-eide Get og Telio-eide Nextgentel som bygger bredbånd med privat kapital i ryggen. I tillegg kommer selvsagt mobiloperatørenes utbygging av mobilt bredbånd, med Ice, Tele2 og Netcom som privatfinansierte aktører i tillegg til Telenor.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.