MOBIL

Bør Telenor Infra være statseid?

Det er gode grunner til at Staten bør beholde kontrollen over både Telenor Norge og Telenor Infra.

Konsernsjef Sigve Brekke og finansdirektør Jørgen C. Arentz Rostrup i Telenor sa sommeren 2019 at de jobbet med å slå sammen de tre driftsmiljøene Telenor har i Norge. Nå er dette gjennomført med Telenor Infra. Samtidig understreket de at dette ikke ville være motivert av kortsiktig behov for kontanter, men av langsiktige industrielle årsaker.
Konsernsjef Sigve Brekke og finansdirektør Jørgen C. Arentz Rostrup i Telenor sa sommeren 2019 at de jobbet med å slå sammen de tre driftsmiljøene Telenor har i Norge. Nå er dette gjennomført med Telenor Infra. Samtidig understreket de at dette ikke ville være motivert av kortsiktig behov for kontanter, men av langsiktige industrielle årsaker. Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Det er forutsigbart at Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum går ut og tar til orde for statlig eierskap i Telenors nye infrastrukturselskap, slik han gjorde i E24 mandag. Partiets telepolitikere har tradisjonelt vært svært opptatt av å sikre kritisk infrastruktur på nasjonale hender.

Les mer om: