MOBIL

5G-kappløpet er i gang

Både Telenor og Telia har nå slått på sine første noenlunde skikkelige 5G-testnett. Men når får vi vanlige folk 5G-symbolet på mobilen?

Odeon-direktør Ivar Halstvedt, samferdselsminister Jon Georg Dale og Telia Norge-sjef Abraham Foss trykket på knappen som satte igang første visning av traileren til filmen om Roald Amundsen, som kommer til kinopublikum i februar 2019. Selvsagt overført via 5G, også det for første gang i Norge. Hendelsen markerte åpningen av Telias 5G testnett i Nydalen.
Odeon-direktør Ivar Halstvedt, samferdselsminister Jon Georg Dale og Telia Norge-sjef Abraham Foss trykket på knappen som satte igang første visning av traileren til filmen om Roald Amundsen, som kommer til kinopublikum i februar 2019. Selvsagt overført via 5G, også det for første gang i Norge. Hendelsen markerte åpningen av Telias 5G testnett i Nydalen. Foto: Håvard Fossen, Insidetelecom.no
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
14. des. 2018 - 07:51

Svaret fra ledelsen i både Telenor og Telia er at 5G blir en brukerstyrt utbygging, i motsetning til de tidligere generasjonene mobilnett der nettet kom først og tjenester og kunder etter. Egentlig har dette vært metoden i alle telekommunikasjonsnett. Først nett, så tjenester og kunder.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.