PODCAST

De fleste av oss kunne ha godt av å vie mobilen litt mindre oppmerksomhet

– Når gutta skal ha whiskey-kveld så samler de mobilene i en kurv, sier professor i medier og kommunikasjon Trine Syvertsen ved UIO, som er gjest i podkast-studioet.

Dagens gjest, til høyre: Professor i medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, Trine Syversen. Her i studio med journalist Odd Richard Valmot og ansvarlig redaktør Jan Moberg.
Dagens gjest, til høyre: Professor i medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, Trine Syversen. Her i studio med journalist Odd Richard Valmot og ansvarlig redaktør Jan Moberg. Foto: Sondre Myrhol
17. nov. 2019 - 23:42

Professor i medier og kommunikasjon Trine Syvertsen ved UIO har startet på et langvarig prosjekt som skal avsløre mer om hvordan vi er knyttet til mobiltelefonen. Er det mulig å legge den bort mer og redusere litt på den såkalte sjekkeløypa mange har lagt seg til? Sjekkeløype kan sikkert bety mye rart, men her dreier det seg om den vanen vi har med å sjekke mobiltelefonen med korte mellomrom. Løypa kan være yr, epost, Facebook, Instagram, SMS og kanskje Tu.no.

Mange av oss trenger kanskje digital frakobling, eller digital detox som det kalles. På Inside Telecom-konferansen snakket vi med Trine Syvertsen om prosjektet som skal se på våre digitale vaner.

TU publiserer i ei uke daglige podkaster, med utgangspunkt i Inside Telecom-konferansen tirsdag 5. november. Dette er den sjette og siste podkasten i miniserien.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på Itunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.