BREDBÅND

Cisco vil gjøre wifi til pengemaskin

Da mobildata-revolusjonen tok av var mobiloperatørene kjapt ute med å omfavne wifi for avlastning. Cisco vil gjøre wifi til pengemaskin. Ett eksempel er samarbeidet med Facebook om innlogging.

Sujai Hajela, ansvarlig for wlan i Cisco forteller om stor interesse fra både mobiloperatører og bedrifter for robuste wifi-nett.
Sujai Hajela, ansvarlig for wlan i Cisco forteller om stor interesse fra både mobiloperatører og bedrifter for robuste wifi-nett. Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

– Bruken av wifi startet for mobiloperatørene som en måte å håndtere trafikkveksten på. Skulle de levere kundene den opplevelsen de ønsket, måtte de rett og slett benytte wifi som en måte å oppnå effektiv bruk av spektrum på, og gi den kapasiteten som ble forventet. Dette selv om de ikke fikk direkte inntekter av å bidra til at kundene gikk over på wifi, sier Ciscos Sujai Hajela, som vi møter sammen med  ansvarlig for teknologi Nils-Ove Gamlem og Henrik Ballermann i Oslo. Hajela er ansvarlig for wlan-salg overfor mobiloperatører og bedrifter – to markeder han mener er i ferd med å smelte sammen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.