MOBIL

Bytter ut hele mobilnettet på åtte uker

Om rundt ei uke starter Ice oppgraderingen av 560 basestasjoner i sitt mobilnett. Testene i Årdal og Trysil viser 35 Mbit/s i 450 MHz-båndet alene.

Ice-sjef Eivind Helgaker starter 19. august utskiftningen av utstyret i rundt 560 basestasjoner. Alle kunder får nytt modem, men kan være nødt til å bruke både gammelt og nytt modem om de reiser mye rundt de åtte-ti ukene utskiftingen fra CDMA til LTE foregår. .
Ice-sjef Eivind Helgaker starter 19. august utskiftningen av utstyret i rundt 560 basestasjoner. Alle kunder får nytt modem, men kan være nødt til å bruke både gammelt og nytt modem om de reiser mye rundt de åtte-ti ukene utskiftingen fra CDMA til LTE foregår. . Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Ice-sjef Eivind Helgaker liker godt resultatene fra pilottestene av LTE/4G i 450 MHz-båndet i bygdene Årdal og Trysil. I Trysil ble en av de sju basestasjonene også utbygd med LTE i 800- og 1800 MHz-båndene. De to bygdene er de første som har skiftet fra CDMA til LTE for det rene mobilt bredbånd-nettet til Ice.

Les mer om: