MOBIL

Bruker 100 millioner på IOT og kunstig intelligens

Nær 100 millioner kroner vil Telenors satsing på et nett for tingenes Internett og kunstig intelligens koste de neste fem årene.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor konstaterer at Telenor alene er et for lite miljø til å plassere Norge på kartet i den digitale utviklingen. Derfor ønsker han et samarbeid med forskningsinstitusjonene NTNU og Sintef, samt oppstartsbedrifter og etablert næringsliv.
Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor konstaterer at Telenor alene er et for lite miljø til å plassere Norge på kartet i den digitale utviklingen. Derfor ønsker han et samarbeid med forskningsinstitusjonene NTNU og Sintef, samt oppstartsbedrifter og etablert næringsliv. Bilde: Varog Kervarec, Insidetelecom.no
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
18. aug. 2016 - 08:00

Sammen med partnerne Sintef og NTNU i Trondheim skal Telenor bygge opp et laboratorium for forskning på kunstig intelligens og analyser av store datamengder.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.