Teknologidirektør Per Morten Torvildsen i Broadnet er igang med en omfattende modernisering av nettverket, både i kjerne og i det kobber- og fiberbaserte aksessnettet.

Broadnet moderniserer nettet

Norges råeste nett, kaller Broadnet nettet de skal bygge ferdig i løpet av året. 22 leverandører skal bli tre, færre nettelementer og farten blir opptil 400 gigabit per sekund.

Nettverket Broadnet eier er et resultat av oppkjøp og sammenslåinger av blant annet Banetele, Enitel, Ventelo, Catch, Pronea og Hafslund Fiber.

I tillegg har selskapet siden EQT kjøpte Hafslund Fiber/Infiber i 2010 bygd fibernett for rundt en halv milliard kroner årlig. Nå er selskapet i sluttforhandlinger med leverandører for å få tak i både hybride DSLAM-er (bredbåndssentraler) og IP-kjerneutstyr. 

Enklere drift

– Vi har nok kanskje Norges råeste fibernett fra før, men med svært ulike teknologier på grunn av arven fra de ulike opprinnelsene til nettet. Nå skal vi i løpet av året ha på plass nye leverandører av elektronikk og opto-elektriske elementer for å skape et skalerbart nettverk der kunder kobles opp på samme måte uansett om de er på fiber eller kobber, sier teknologidirektør Per Morten Torvildsen i Broadnet.

Forsiden akkurat nå

Til toppen