5G

Bosch bygger fleksible fabrikker med 5G

De tyske bedriftene Bosch og Trumpf er begge klare til å teste 5G i storskala som erstatning for en rekke forskjellige nettverksteknologier på fabrikkgulvet.

Det er mange nettverkskabler i en laserskjæremaskin fra tyske Trumpf. På sikt håper verktøymaskinprodusenten å kunne erstatte noen av dem med trådløse 5G-brikker. 
Det er mange nettverkskabler i en laserskjæremaskin fra tyske Trumpf. På sikt håper verktøymaskinprodusenten å kunne erstatte noen av dem med trådløse 5G-brikker.  Foto: Trumpf
Laurids Hovgaard, Ingeniøren.dk
24. apr. 2020 - 08:05

Mens danske bedrifter fremdeles venter på å kunne ta i bruk neste generasjon av mobilnettverk, 5G, har naboene deres sør for grensen allerede åpnet de første industrielle 5G-nettverkene. Etter flere års standardiseringsarbeid begynner det første nettverksutstyret å stå klart på hyllene, og i tillegg har myndighetene flere steder dedikert spesielle frekvensbånd til lukkede nettverk for industrien.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.