KUNSTIG INTELLIGENS

Biden ber om omfattende KI-reguleringer 

Mandag signerte den amerikanske presidenten en ny presidentordre som skal forenkle arbeidsinnvandring av KI-komptanse, og gi større kontroll for føderale myndigheter.

Den amerikanske presidenten  Joe Biden holdt et arrangement der han signerte ordren om KI-regulering.
Den amerikanske presidenten Joe Biden holdt et arrangement der han signerte ordren om KI-regulering. Foto: LEAH MILLIS
Magnus RossMagnus RossJournalist
31. okt. 2023 - 12:45

Den nye presidentordren for å redusere farer ved kunstig intelligens, omtaler nesten alle bekymringer som finnes rundt teknologien, ifølge det amerikanske nettstedet Politico.

Cybersikkerhet, global konkurranse, diskriminering og teknisk tilsyn med avanserte KI-systemer er noe av det som adresseres i ordren, som ble undertegnet ved en seremoni i Det hvite hus mandag.

Den tar de frivillige forpliktelsene om vannmerking av KI-genererte bilder som ble gjort tidligere i år et steg videre, og skal blant annet også beskytte arbeidere, og gi bedre kontroll over teknologien for myndighetene.

Handelsdepartementet skal «utvikle veiledning for innholdsautentisering og vannmerking» for merking av innhold som er generert av AI, for å sikre at myndighetenes kommunikasjon er tydelig, ifølge nyhetsbyrået Reuters

Ordren skal også kreve at utviklere av KI-systemer som utgjør en sikkerhetsrisiko for amerikanerne, deler sikkerhetstestene sine med regjeringen.

Møtes for å diskutere KI samarbeid

Denne uken har G7-landene møter i England, der de etter planen skal bli enige om en frivillig KI-kodeks for selskaper som utvikler avanserte kunstig intelligens-systemer.

Kodeksen som inneholder 11-punkter «tar sikte på å fremme trygg, sikker og pålitelig KI over hele verden og vil gi frivillig veiledning for handlinger fra organisasjoner som utvikler de mest avanserte KI-systemene, inkludert de mest avanserte grunnmodellene og generative KI-systemer», heter det i G7-dokumentet, som nyhetsstedet Reuters har sett.

EU har så langt vært langt fremme med ønske om global regulering av KI, og nå begynner flere land å komme etter.

Even Amdal, direktør i Samsung Norge, mener vi må fortsette å snakke om KI for å sørge for at vi sammen nyanserer debatten og øker kunnskap om hvordan denne teknologien vil påvirke våre liv.
Les også

Vi trenger et kunnskapsløft om KI

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.