BREDBÅND

Ber vei og bane åpne for bredbåndsutbygging

Samferdselsdepartementet har bedt Bane nor og Vegvesenet om å etablere et regime for å gjøre det lettere for teleselskaper å få tilgang langs veger og jernbanespor.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og statssekretær Reynir Jóhannesson har sendt brev til Statens vegvesen og Bane nor og bedt dem forberede dokumentasjon av passiv infrastruktur, samt regler og priser for å gjøre det enklere for bredbåndsutbyggere å bygge bredbånd.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og statssekretær Reynir Jóhannesson har sendt brev til Statens vegvesen og Bane nor og bedt dem forberede dokumentasjon av passiv infrastruktur, samt regler og priser for å gjøre det enklere for bredbåndsutbyggere å bygge bredbånd. Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Til høsten skal Stortinget behandle en lov for å gjøre det enklere og billigere å få tilgang til passiv infrastruktur som trekkerør. Loven omtales i kortform som «Bredbåndsutbyggingsloven». Denne loven inneholder bestemmelser om at offentlige og private eiere av fysisk infrastruktur plikter å imøtekomme enhver rimelig anmodning om tilgang til deres eksisterende passive infrastruktur på rimelige vilkår.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.