MOBIL

Apple vil gi «alle» muligheten til å gjøre reparasjoner

Apple vil gjøre redskaper, deler og dokumenter som trengs for å reparere selskapets datamaskiner og telefoner, tilgjengelig for vanlige amerikanere, ifølge Det hvite hus.

Deler og redskaper for å reparere datamaskiner og mobiltelefoner fra Apple, skal nå bli tilgjengelig for alle amerikanere.
Deler og redskaper for å reparere datamaskiner og mobiltelefoner fra Apple, skal nå bli tilgjengelig for alle amerikanere. Foto: Apple
25. okt. 2023 - 05:51

Alt vil bli gjort tilgjengelig til rimelige priser for kunder og verksteder i hele USA, kunngjorde Lael Brainar tirsdag. Hun leder USAs økonomiske råd, som gir råd til Det hvite hus.

Tiltaket er del av et initiativ fra Biden-administrasjonen for å få Kongressen til å vedta lover som krever slike tiltak landet rundt.

Formålet er å fremme konkurranse og kvitte seg med løsninger som medfører høyere kostnader for kundene. Sentralt er at vanlige folk skal få bedre muligheter til å fikse det de eier, fra traktorer til smarttelefoner.

Rett til å reparere

Brainard påpeker at California, Colorado, New York og Minnesota allerede har vedtatt lover som krever at kundene skal ha en såkalt rett til å kunne reparere produktene de kjøper, og at mer enn 30 andre delstater har inne lignende lovforslag til behandling.

Apple har fått kritikk for at produktene deres er vanskelig å få reparert, og for å ha gitt lite støtte til kunder som vil gjøre reparasjoner.

For å imøtegå kritikken begynte selskapet å distribuere deler og manualer til noen uavhengige verksteder i 2019. I august ga Apple støtte til en «rett til å reparere»-lov i California, der selskapet har base.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.