Apple-sim utfordrer telebransjen

Apple har lansert sitt første produkt med programmerbart «simkort». Det varsler en ny kamp om både pengestrøm og om hvem som skal «eie» mobilkundene.

Ipad Air 2 (til venstre) har i USA og Storbritannia programvareoppgraderbart simkort. Det er en storstilt test som kan endre noen av spillereglene i mobilbransjen, mener artikkelforfatteren.
Ipad Air 2 (til venstre) har i USA og Storbritannia programvareoppgraderbart simkort. Det er en storstilt test som kan endre noen av spillereglene i mobilbransjen, mener artikkelforfatteren. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
22. okt. 2014 - 07:55

Apples nyeste produkt, Ipad Air 2, har innebygd simkort, eller softsim, som selskapet kalte det da de ivret for dette som standard de siste tre-fire årene. Selv kaller de det nå for Apple-sim, og har ifølge egne opplysninger bygd inn brikken i enhetene som selges i USA og Storbritannia.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.