BREDBÅND

Tårnselskapet – et første steg til salg av infrastruktur?

Partnerne i Altibox-sfæren har slått seg sammen for å bygge mobilmaster. Lokalkunnskap og kapital kan brukes til å synliggjøre verdiene.

Odd-Eirik Grøttheim, direktør NTE Telekom, Toril Nag, konserndirektør tele i Lyse samt styreleder i Ice og Altibox, Mariann Salvesen, direktør Haugaland Kraft Fiber og Ola Børke, direktør i Eidsiva Bredbånd.
Odd-Eirik Grøttheim, direktør NTE Telekom, Toril Nag, konserndirektør tele i Lyse samt styreleder i Ice og Altibox, Mariann Salvesen, direktør Haugaland Kraft Fiber og Ola Børke, direktør i Eidsiva Bredbånd. Foto: Sebastian Storvik/Ice
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
25. okt. 2022 - 08:09

Det er lett å sitte i 2022 og konstatere at det var en genistrek av Lyse å starte utbyggingen av fiberbasert bredbånd i 2002, når de nå er desidert størst på fiber i landet. Etter hvert bygde de opp Altibox-partnerskapet med nå rundt 31 partnere rundt om i hele landet, og da ganske ofte selskaper i fjordarmer der det ligger et kraftverk, eid av kommunene rundt. Med kjøpet av Ice tok Lyse steget for å bli en fullstendig teleoperatør.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.