BREDBÅND

Altibox kjøper Skagenfiber

Lyse-eide Altibox skaper en ring rundt Nordsjøen når de nå kjøper Skagenfiber for å sikre bygging av fiber over Skagerrak.

Her er fibernettet som Altibox har kalt Euroconnect-1. Med forbindelsen Skagenfiber har planlagt fra Hirtshals til Larvik, fullføres en ring rundt Nordsjøen. Den andre forbindelsen som er tegnet inn fra Danmark til Kristiansand, er fiberen som følger med Statkrafts strømkabel, Skagerak 4. Euroconnect-1 forventer å benytte også denne forbindelsen.
Her er fibernettet som Altibox har kalt Euroconnect-1. Med forbindelsen Skagenfiber har planlagt fra Hirtshals til Larvik, fullføres en ring rundt Nordsjøen. Den andre forbindelsen som er tegnet inn fra Danmark til Kristiansand, er fiberen som følger med Statkrafts strømkabel, Skagerak 4. Euroconnect-1 forventer å benytte også denne forbindelsen. Foto: (NO-UK)

– Det er flere motiver bak at vi kjøper Skagenfiber. En åpenbar motivasjon er å sikre at kabelen blir bygd, dernest å forsterke Euroconnect-1 med komplett ny diversitet, skriver direktør for strategiske prosjekter, Eirik Gundegjerde i Lyse, i en epost til Inside Telecom.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.