MOBIL

71 Gbit/s i første 5G-nett i Norge

Ved hjelp av enorme frekvensressurser i 70 GHz-båndet kunne Telenor vise fram en ekstrem hastighet. Men rekkevidden var bare på to-tre meter.

Mobilarkitekt Petter J. Aglen i Telenor med en av terminalene som ble benyttet i demonstrasjonen av Norges første 5G-nett på Fornebu 20. mars. Han peker her på antennene, mens vi på gulvet ser resten av "mobilmodemet".
Mobilarkitekt Petter J. Aglen i Telenor med en av terminalene som ble benyttet i demonstrasjonen av Norges første 5G-nett på Fornebu 20. mars. Han peker her på antennene, mens vi på gulvet ser resten av "mobilmodemet". Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
21. mars 2017 - 08:00

Telenor hadde mandag formiddag samlet alt som kan krype og gå av egne mobiltilknyttede direktører, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og statssekretær Reynir Jóhannesson, samt deres toppbyråkrater i

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.