MOBIL

6 av 10 småbedrifter har ikke beredskapsplaner mot digitale trusler

Små og mellomstore bedrifter bekymrer seg for sensitive opplysninger på avveie, løsepengevirus eller at virksomheten blir kompromittert av nettkriminelle på en annen måte, viser ferske tall.

Hanne Tangen Nilsen, sikkerhetsdirektør i Telenor Bedrift, sier trusselbildet mot norske virksomheter er i negativ utvikling.
Hanne Tangen Nilsen, sikkerhetsdirektør i Telenor Bedrift, sier trusselbildet mot norske virksomheter er i negativ utvikling. Bilde: Martin Fjellanger/Telenor
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
20. apr. 2022 - 07:57

Det er en rekke potensielle farer som truer alt fra små til store bedrifter når de er på nett. I en landsdekkende undersøkelse utført av Opinion, har Telenor kartlagt hvordan norske bedrifter stiller seg til blant annet personalopplysninger på avveie, tap av kundedata, direktørsvindel, virus, digital pengeutpressing og nedetid på systemer. Undersøkelsen viser at virksomhetene er bekymret, i tillegg til at de opplever flere og mer avanserte dataangrep, skriver Telenor i en pressemelding.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.