5G-auksjon utsatt til 2021

Nkom endrer både tidspunkt og hva som skal tildeles i neste store auksjon av frekvenser tiltenkt 5G.

Neste runde med tildeling av frekvenser til 5G er utsatt rundt ett år. Frekvensene er uansett ikke klare for bruk før 2023. Illustrasjonsbildet her er av Telia Danmarks første 5G-antenne. Selskapet har startet sine 5G-tester i 3,5 GHz-båndet, sammen med utstyrleverandøren Nokia. Dette er samme frekvensbånd som planlegges auksjonert ut i 2021 i Norge.
Neste runde med tildeling av frekvenser til 5G er utsatt rundt ett år. Frekvensene er uansett ikke klare for bruk før 2023. Illustrasjonsbildet her er av Telia Danmarks første 5G-antenne. Selskapet har startet sine 5G-tester i 3,5 GHz-båndet, sammen med utstyrleverandøren Nokia. Dette er samme frekvensbånd som planlegges auksjonert ut i 2021 i Norge. Telia Danmark

Frekvensdirektør John-Eivind Velure i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) sier til Inside Telecom at han ikke ser det som noen dramatisk utsettelse om de aktuelle frekvensene blir tildelt i midten av 2021 i stedet for i 2020. Frekvensene er uansett stort sett ikke ledige til bruk før i 2023.

Les mer om: